Scootmobiel Mook en Middelaar

Wilt u een goede scootmobiel in Mook en Middelaar? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische 3- of 4 wieler kunt u zich comfortabel bewegen en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl treft u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als PGB en WMO, kosten, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €700,00 oplopend tot 6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Mook en Middelaar (https://www.mookenmiddelaar.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Pride of Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Mook en Middelaar (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€18,29 – €20,34 per uur
Populaire scootmobielPride Go Go ES
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Mook en Middelaar

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn behoeften? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Mook en Middelaar. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €710,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is te koop vanaf €2475,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €3250.

Tips van de expert maart 2024

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Mook en Middelaar neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De modellen onderscheiden zich sterk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen bieden een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Ga direct proefrijden in Mook en Middelaar en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen hebben te maken met het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en accessoires zoals een achteruitrijcamera en een wikkeldeken. De voordeligste scoots koopt u al vanaf €525,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €7.500,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 6,5 km/u€700
Gemiddeld315 – 25 km12 km/u€1400
Uitmuntend435 km16 km/u€4100
Luxe485 km21 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Mook en Middelaar
scootmobiel-kopen-mook-en-middelaar

Scootmobiel aanvragen gemeente Mook en Middelaar via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Mook en Middelaar. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Hierna komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Mook en Middelaar. Hiervoor kunt u ook even bellen (0246961111), e-mailen (wmo@mookenmiddelaar.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 6, 6585 AP, Mook). Check ook eens www.mookenmiddelaar.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Mook en Middelaar vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Mook en Middelaar
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u de meest bekende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een lijst met daarin veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Shoprider gk1033 km5 km/u€ 3.027
Practicomfort Polka 440 km12 km/u€ 5.000
Sterling Swift 332 km10 km/u€ 4.079
Overzicht met populaire voertuigen maart 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Mook en Middelaar. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Mook en Middelaar) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere de remmen en de accu(lader).

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Mook en Middelaar worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,50 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Mook en Middelaar.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Mook, Middelaar.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie