Scootmobiel Kerkrade

Op zoek naar een goede scootmobiel in Kerkrade? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze speciale scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de huidige prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €550,00 tot wel €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Kerkrade (https://www.kerkrade.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Molenaar of Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (maart 2024) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Kerkrade (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6465
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,53 – €17,68 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Maxima 4
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kerkrade

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn situatie? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Kerkrade. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €870,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km begint zo rond de €2100,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort kost u rond de €3550.

Keuzeadvies maart 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Kerkrade is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken onderscheiden zich fors als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Kerkrade en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen worden gevormd door de leverancier, de actieradius, de topsnelheid en randproducten als een verlichtingsset of een beschermhoes. De goedkoopste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €475,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €6.200,00. In deze tabel vind u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km7 km/u€750
Gemiddeld315 km12 km/u€1100
Gevorderd455 km18 km/u€4000
Luxueus475 km +22 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kerkrade
scootmobiel-kopen-kerkrade

Scootmobiel aanvragen gemeente Kerkrade via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Kerkrade. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Kerkrade. Vragen? Dat kan telefonisch (0455676767), men kan een mailtje sturen (gemeentehuis@kerkrade.nl), of bezoek het stadhuis (Markt 33, 6461 EC, Kerkrade). Ga ook eens naar www.kerkrade.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Kerkrade zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroKapellaan 11a6461 EHKerkrade
VegroPrins Hendriklaan 3766443 AEBrunssum
WelzorgZandbergsweg 1116432 CCHoensbroek
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Kerkrade
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder vergelijkt u uiteenlopende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder verstrekken we een tabel met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Shoprider gk410 km5 km/u€ 1.295
Afikim SE Porter45 km12 km/u€ 7.523
Practicomfort Beaufort 1031 km10 km/u€ 1.595
Tabel met populaire voertuigen maart 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Kerkrade. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kerkrade) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Om die reden kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op stoelverstelling en mechanisme en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Kerkrade legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Kerkrade.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Limburg) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Kerkrade-West, Kerkrade-Oost, Kerkrade-Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie