Scootmobiel Landgraaf

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Landgraaf? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer zorgeloos op pad. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina treft u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €600,00 & €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Landgraaf (https://www.landgraaf.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Electric Mobility en Medema.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (juni 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Landgraaf (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6372
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,92 – €18,07 per uur
Populair merkShoprider gk10
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Landgraaf

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn verwachtingen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Landgraaf. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €790,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €1825,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken koopt u al vanaf €3800.

Keuzeadvies juni 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming vindt u een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Landgraaf kan gemakkelijk mee in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral als u een scherpe bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten verschillen nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen hebben maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Landgraaf en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een alarmsysteem + een schootskleed. De voordeligste scooters starten bij €520,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €6.300,00. In het overzicht hieronder vind u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km7,5 km/u€650
Beter315 – 25 km12 km/u€1200
Uitmuntend450 km18 km/u€4100
Royaal480 km+22 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Landgraaf
scootmobiel-kopen-landgraaf

Scootmobiel aanvragen gemeente Landgraaf via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Landgraaf. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Daarna komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Landgraaf. Vragen? Dat kan telefonisch (0455695222), u kunt een e-mail sturen (gemeente@landgraaf.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 6371 LA, Landgraaf). Check ook eens www.landgraaf.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Landgraaf zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Landgraaf
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming ontdekt u een aantal erkende bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand bieden wij een lijst met daarin types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk1033 km5 km/u€ 3.027
Inca Sprint90 km23 km/u€ 13.817
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Excel Entice 3 Universe30 km10 km/u€ 2.228
Overzicht met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Landgraaf. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Landgraaf) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Om die reden adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Landgraaf worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,50 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Landgraaf.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (tevens in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Schaesberg, Nieuwenhagen, Ubach over Worms.

Plaats een reactie