Scootmobiel Valkenburg aan de Geul

Zoekt u een goede scootmobiel in Valkenburg aan de Geul? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze speciale scooter geniet u van de vrijheid en neemt u weer zelf de regie in handen. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen liggen tussen de €550,00 tot wel €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Valkenburg aan de Geul (https://www.valkenburg.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Molenaar of Roma.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (mei 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,11 – €18,88 per uur
Populaire scootmobielShoprider gk4
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Valkenburg aan de Geul

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn wensen?Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Valkenburg aan de Geul. Dit kan via internet door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €890,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €2350,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer vind u al vanaf €4900.

Advies van de specialist mei 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Valkenburg aan de Geul neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen kan harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten onderscheiden zich enorm als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Wanneer u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen hebben een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Valkenburg aan de Geul en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten worden bepaald door de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid en randproducten als een extra accu + een scootmobieltas. De goedkoopste scooters starten bij €495,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €7.800,00. In het overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km6,5 km/u€650
Gemiddeld315 – 25 km11 km/u€1300
Geavanceerd460 km16 km/u€3000
Royaal470 km20 km/u€9.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Valkenburg aan de Geul
scootmobiel-kopen-valkenburg-aan-de-geul

Scootmobiel aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Valkenburg aan de Geul. Vragen? Dat kan telefonisch (0436099214), men kan een mailtje sturen (wmoloket@valkenburg.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Geneindestraat 1, 6301 HC, Valkenburg). Ga ook eens naar www.valkenburg.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Valkenburg aan de Geul kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Valkenburg aan de Geul
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vergelijkt u de beste organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij bieden wij een tabel met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk410 km5 km/u€ 1.295
Life and mobility Primo 438 km12 km/u€ 3.295
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Life and mobility Mezzo 435 km10 km/u€ 4.750
Overzicht met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Valkenburg aan de Geul. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Valkenburg aan de Geul) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is cruciaal. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op bandenspanning en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals uwzorgshop.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Valkenburg aan de Geul gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,50 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Valkenburg aan de Geul.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie