Scootmobiel Schin op Geul

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Schin op Geul? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina bieden wij praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven variëren tussen €850,00 en wel €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Valkenburg aan de Geul (https://www.valkenburg.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel en Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,11 – €18,88 per uur
Populair merkSterling Elite 2 XS
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schin op Geul

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn eisen en wensen? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Schin op Geul. Dit kan online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €790,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2000,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu begint zo rond de €4300.

Onze kooptips juni 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schin op Geul is makkelijk te vervoeren in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten onderscheiden zich behoorlijk als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Schin op Geul en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, de actieradius, de topsnelheid en opties als een verlichtingsset & een mandje. De goedkoopste scooters kunt u al vinden vanaf €515,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €6.800,00. In deze tabel communiceren wij de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km6 km/u€550
Prima320 km10 km/u€1350
Uitstekend440 km17 km/u€3000
Topper480 km22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schin op Geul
scootmobiel-kopen-schin-op-geul

Scootmobiel aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Valkenburg aan de Geul. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Valkenburg aan de Geul. U kunt even bellen (0436099214), e-mailen (wmoloket@valkenburg.nl), of bezoek het stadhuis (Geneindestraat 1, 6301 HC, Valkenburg). Ga ook eens naar www.valkenburg.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij relevante info en specificaties. Uiteraard moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Schin op Geul zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Schin op Geul
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u een aantal erkende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hierbij verstrekken we een lijst met daarin populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite 2 XS44 km15 km/u€ 3.995
Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 8.517
Sterling Swift 3W32 km8 km/u€ 4.126
Practicomfort Quickstep MT16 km6 km/u€ 1.070
Overzicht met populaire scoots juni 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Schin op Geul. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schin op Geul) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u rustig een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Vandaar raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en de accu(lader).

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Schin op Geul komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,40 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Schin op Geul.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (waaronder provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en maak tochtjes door wijken als: Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.

Plaats een reactie