Scootmobiel Gulpen-Wittem

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Gulpen-Wittem? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bieden wij een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, kosten, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €700,00 & €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 • In de omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Electric Mobility en Caremart.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Gulpen-Wittem (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15,07 – €18,82 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider 888nrs
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gulpen-Wittem

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat past bijmijn profiel? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gulpen-Wittem. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €540,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is te koop vanaf €1625,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken begint zo rond de €3600.

Keuzehulp juni 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Gulpen-Wittem kan probleemloos mee in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen variëren enorm als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of naar het park? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen hebben de beschikking over een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Gulpen-Wittem en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen hebben te maken met de leverancier, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder + een windscherm. De goedkope kleine modellen starten bij €505,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €8.000,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap310 km6 km/u€550
Standaard320 km12 km/u€1600
Goed455 km15 km/u€3400
Eerste klas480 km+20 – 22 km/u€9.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gulpen-Wittem
scootmobiel-kopen-gulpen-wittem

Scootmobiel aanvragen gemeente Gulpen-Wittem via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Gulpen-Wittem. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Gulpen-Wittem. U kunt even bellen (14043), door een e-mailtje te sturen (wmo-loket@gulpen-wittem.nl), of kom naar het gemeentehuis (Willem Vliegenstraat 12, 6271 DA, Gulpen). Check ook eens www.gulpen-wittem.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Gulpen-Wittem kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Gulpen-Wittem
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Onderstaand ontdekt u meerdere merken die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij vindt u een lijstje met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 888nrs8 km27 km/u€ 4.024
Practicomfort Cyclone 2045 km20 km/u€ 5.500
Mango Twincat II40 km12 km/u€ 4.099
Shoprider GK 1030 km9 km/u€ 2.995
Overzicht met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Gulpen-Wittem. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het raadzaam om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gulpen-Wittem) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Gulpen-Wittem komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,95 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Gulpen-Wittem.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie