Scootmobiel Beek

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Beek? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer vrij en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl vind u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten wisselen sterk tussen €750,00 & €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Beek (https://www.gemeentebeek.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility of Revatak.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Beek (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6191
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€15,39 – €17,73 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPracticomfort Wals 20
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Beek

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Beek. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €600,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €2050,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €4400.

Tips van de expert juni 2023

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Beek kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is comfortabeler en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen onderscheiden zich behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Beek en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden gebaseerd op de leverancier, het bereik, de snelheid en randproducten als een rollatorhouder + een stokhouder. De aantrekkelijkste scoots zijn er al vanaf €545,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €7.000,00. In het overzicht hieronder vind u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig310 km7 km/u€550
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1750
Geavanceerd435 km18 km/u€4100
Topper480 km20 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Beek
scootmobiel-kopen-beek

Scootmobiel aanvragen gemeente Beek via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Beek. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Beek. Zowel telefonisch (0464389342), e-mailen (info@gemeentebeek.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisstraat 9, 6191 KA, Beek). Check ook eens www.gemeentebeek.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Beek zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHofdwarsweg 416161 DEGeleen
VegroStationsplein 76131 ATSittard
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Beek
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema vindt u populaire merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Meest verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een schema met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Wals 2070 km20 km/u€ 1.395
Quingo Toura88 km17 km/u€ 7.530
Excel Entice 4416840 km12 km/u€ 4.374
Travelux Squizz15 km8,2 km/u€ 1.054
Schema met populaire scoots juni 2023

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Beek. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Beek) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige verkopers bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Om die reden raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op stuurkolom afstelling en het accuvermogen.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Beek leert u van alles over verkeerskennis en en leert u veilig sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Beek.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (met name ook in de provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Beek – Spaubeek, Beek-Zuid.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie