Scootmobiel Stein

Zoekt u een goede scootmobiel in Stein? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, kosten, showrooms in de regio, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Voordelen: meer onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen schommelen tussen €800,00 tot wel €6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Stein (https://www.gemeentestein.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Invacare of Quingo.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (mei 2022) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Stein (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6171
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€13,61 – €20,94 per uur
Populair merkLife and mobility Primo 4
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Stein

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn profiel? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Stein. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €850,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €1800,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €4950.

Hulp bij uw keuze mei 2022

Hulp nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Stein kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De merken onderscheiden zich fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen onderscheiden zich door een goede vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Stein en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en randproducten als achteruitkijkspiegels & een windscherm. De aantrekkelijkste scooters zijn er al vanaf €550,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €7.700,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km8 km/u€700
Beter315 – 20 km10 km/u€2000
Uitmuntend445 km16 km/u€3200
Professioneel485 km20 – 22 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Stein
scootmobiel-kopen-stein

Scootmobiel aanvragen gemeente Stein via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Stein. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Stein. Dit kan telefonisch (0464334848), door een e-mailtje te sturen (miadenktmee@gemeentestein.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stadhouderslaan 200, 6171 KP, Stein). Bekijk ook www.gemeentestein.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Zo kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Stein kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHofdwarsweg 416161 DEGeleen
VegroStationsplein 76131 ATSittard
WelzorgSodaweg 36049 CMRoermond-Herten
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Stein
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna doorzoekt u een aantal bekende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand verstrekken we een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Primo 438 km12 km/u€ 3.295
Revatak QS4 Comfort70 km17 km/u€ 8.442
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
Shoprider GR888961 km8 km/u€ 5.015
Overzicht met populaire modellen mei 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Stein. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Stein) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals ebay.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Stein gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en kunt u uw rijtechniek verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,10 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Stein.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Stein, Elsloo, Urmond.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie