Scootmobiel Maastricht

Op zoek naar een goede scootmobiel in Maastricht? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen behoud u uw mobiliteit en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze specialist ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €600,00 en wel €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Maastricht (https://www.maastricht.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco of Roma.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Maastricht (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Postcode6218
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15,07 – €18,82 per uur
Aantrekkelijk merkMango Lion 4 King
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Maastricht

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Maastricht. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €700,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €2300,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €3650.

Hulp bij uw keuze juni 2024

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder treft u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Maastricht is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten onderscheiden zich fors op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of het bos? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen bieden maximale vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Maastricht en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de actieradius, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een drempelhulp en een beschermhoes. De instap-modellen koopt u al vanaf €525,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.100,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig310 km6,5 km/u€550
Goed315 km12 km/u€1350
Uitmuntend445 km15 – 17 km/u€3800
Topper475 km +20 – 22 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Maastricht
scootmobiel-kopen-maastricht

Scootmobiel aanvragen gemeente Maastricht via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In enkele gevallen kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Maastricht. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Maastricht. Zowel telefonisch (14043), door een e-mailtje te sturen (post@maastricht.nl), of kom naar het gemeentehuis (Mosae Forum 10, 6211 DW, Maastricht). Check ook eens www.maastricht.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om tot een goede keuze te komen leest u hier veel bruikbare informatie. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Maastricht kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
WelzorgHofdwarsweg 416161 DEGeleen
VegroStationsplein 76131 ATSittard
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Maastricht
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna bekijkt u uiteenlopende winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij treft u een tabel met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Lion 4 King70 km22 km/u€ 6.295
Life and mobility Solo 350 km18 km/u€ 6.195
Handicare Fortress Calypso 4416840 km12 km/u€ 4.762
Practicomfort MobiGo F4025 km9 km/u€ 1.140
Schema met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Maastricht. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Maastricht) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende aanbieders werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Maastricht legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,70 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Maastricht.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Buitenwijk Zuidwest, Buitenwijk West, Buitenwijk Noordwest, Buitenwijk Oost, Buitenwijk Noordoost, Buitenwijk Zuidoost.

Plaats een reactie