Scootmobiel Meerssen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Meerssen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg bekijkt u praktische aankooptips en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €550,00 oplopend tot 4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Meerssen (https://www.meerssen.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Vermeiren en DKCity.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Meerssen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,07 – €18,82 per uur
Populaire scootmobielInca Sprint kinderzitje
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Meerssen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn behoeften? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Meerssen. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €590,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €1675,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €3600.

Keuzehulp juni 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Meerssen kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken verschillen nogal wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of het bos? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Meerssen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven hebben te maken met de fabrikant, de accucapaciteit, de maximale snelheid en extra’s zoals een oprijplaat + een beschermhoes. De voordeligste voertuigen zijn er al vanaf €475,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €5.800,00. In de onderstaande tabel bieden wij de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km7,5 km/u€800
Prima315 – 20 km10 km/u€1900
Gevorderd445 km18 km/u€3100
Meeste comfort475 km +20 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Meerssen
scootmobiel-kopen-meerssen

Scootmobiel aanvragen gemeente Meerssen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Meerssen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Meerssen. Hiervoor kunt u ook even bellen (0433661662), als per mail (zorgloket@meerssen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Beekstraat 51, 6231 LE, Meerssen). Zie ook www.meerssen.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Meerssen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Meerssen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder vergelijkt u een aantal erkende winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Inca Sprint kinderzitje80 km23 km/u€ 15.562
Pride Hurricane 3068 km18 km/u€ 5.970
Excel Entice 440 km12 km/u€ 4.785
Shoprider 889NR24 km9 km/u€ 4.970
Overzicht met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Meerssen. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Meerssen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn koolborstels en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Meerssen legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,10 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Meerssen.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Limburg) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie