Scootmobiel Vaals

Zoekt u een goede scootmobiel in Vaals? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door een drie- of vierwielige scooter geniet u van uw zelfstandigheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de gemiddelde kosten, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €800,00 en €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Vaals (https://www.vaals.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Molenaar of Freerider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Vaals (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6291
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielInca Sprint Plus
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vaals

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn profiel? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Vaals. Veel info vind u online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €680,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €2050,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu begint zo rond de €3550.

Hulp bij uw keuze juni 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vaals kan probleemloos mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen verschillen sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Vaals en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten hebben te maken met het merk, het bereik, de topsnelheid en opties als een dashboardbeschermer & een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €515,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €6.300,00. In het overzicht hieronder staat de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 6 km/u€750
Prima315 – 25 km10 – 12 km/u€1800
Goed455 km17 – 18 km/u€3800
Luxe485 km22 km/u€8.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vaals
scootmobiel-kopen-vaals

Scootmobiel aanvragen gemeente Vaals via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Vaals. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Vaals. Zowel telefonisch (0433068534), per mail (wmoloket@vaals.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Von Clermontplein 15, 6291 AT, Vaals). Bezoek ook www.vaals.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Vaals zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Vaals
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand vergelijkt u de beste organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Veel verkochte modellen
Hieronder verstrekken we een opsomming met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Inca Sprint Plus70 km35 km/u€ 7.500
Pride Victory XL 140S40 km20 km/u€ 4.950
Practicomfort Twist 2 2persoons40 km12 km/u€ 7.500
Shoprider 889DXD40 km9 km/u€ 4.795
Schema met populaire scoots juni 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Vaals. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vaals) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere fabrikanten werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Vaals leert u van alles over verkeersregels en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,20 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Vaals.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (tevens in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Vijlen-Lemiers, Vaals.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie