Scootmobiel Walem

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Walem? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze handige scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bieden wij nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, een thuisdemo, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €500,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Valkenburg aan de Geul (https://www.valkenburg.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider en Freerider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Valkenburg aan de Geul (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15,11 – €18,88 per uur
Populair merkVermeiren Mercurius 3
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Walem

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn verwachtingen? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Walem. Veel info vind u online middels een brochure per post, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €730,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1900,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €3800.

Tips van de expert juni 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bieden wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Walem is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots onderscheiden zich aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Walem om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden gebaseerd op de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een dashboardbeschermer of een windscherm. De aantrekkelijkste scoots beginnen bij €550,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €6.700,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km7 km/u€750
Prima320 km12 km/u€1850
Uitmuntend455 km18 km/u€2900
Meeste comfort480 km20 – 22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Walem
scootmobiel-kopen-walem

Scootmobiel aanvragen gemeente Valkenburg aan de Geul via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Soms kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Valkenburg aan de Geul. Hiervoor kunt u ook even bellen (0436099214), per mail (wmoloket@valkenburg.nl), of bezoek het gemeentehuis (Geneindestraat 1, 6301 HC, Valkenburg). U kunt ook terecht op www.valkenburg.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Walem vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Walem
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vergelijkt u meerdere organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Meest verkochte modellen
Hierna verstrekken we een overzicht met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Mercurius 345 km15 km/u€ 3.490
Sterling Elite 2 XS44 km15 km/u€ 3.995
Shoprider 889 4XLS40 km8 km/u€ 3.972
Sterling Sapphire 230 km6,4 km/u€ 1.948
Overzicht met populaire modellen juni 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Walem. Dat kan bijvoorbeeld bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan raden we zeker aan een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Walem) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is cruciaal. Hiervoor is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Walem gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,75 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Walem.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (met name ook in de provincie Limburg) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.

Plaats een reactie