Scootmobiel Voerendaal

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Voerendaal? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg bieden wij praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €800,00 en wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Voerendaal (https://www.voerendaal.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Molenaar of Travelux.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Voerendaal (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6367
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB onkosten€13,19 – €18,36 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider 7a
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Voerendaal

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn verwachtingen? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Voerendaal. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €820,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2425,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu vind u al vanaf €3950.

Tips van de expert juni 2023

Hulp nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. In het volgende gedeelte vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Voerendaal kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stabiel, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen bieden een goede vering en een verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Voerendaal en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het bereik, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals veiligheidsgordels of een wikkeldeken. De voordeligste voertuigen starten bij €535,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €6.200,00. In deze tabel vergelijkt u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km6,5 km/u€500
Beter315 km11 km/u€2000
Geavanceerd450 km15 – 17 km/u€4000
Luxe475 km20 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Voerendaal
scootmobiel-kopen-voerendaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Voerendaal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Voerendaal. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Voerendaal. Hiervoor kunt u ook even bellen (0455753399), door een e-mailtje te sturen (info@voerendaal.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 6367 ED, Voerendaal). Bezoek ook www.voerendaal.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Voerendaal vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Voerendaal
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u populaire partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Meest verkochte modellen
Onderstaand bekijkt u een tabel met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 7a14 km5 km/u€ 1.497
Mango Lion 4 King70 km22 km/u€ 6.295
DKCity DK S600 445 km12 km/u€ 3.799
Drive Envoy 625 km10 km/u€ 1.250
Overzicht met populaire scoots juni 2023

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Voerendaal. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Voerendaal) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kan u gerust een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. de remmen en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als marktplaats.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Voerendaal leert u van alles over regels in het verkeer en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,10 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Voerendaal.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Limburg) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie