Scootmobiel Simpelveld

Op zoek naar een goede scootmobiel in Simpelveld? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze vergelijker helpt u bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker treft u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €800,00 en €5.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Simpelveld (https://www.simpelveld.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Practicomfort of EV-Tec.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Simpelveld (WMO) | Showrooms bezoeken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6369
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€13,50 – €18,00 per uur
Veel gekozen merkShoprider TE GK7 3
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Simpelveld

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn situatie? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Simpelveld. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €750,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2125,00.
 • Een stevige 4-wieler met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3700.

Keuzeadvies juni 2023

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder treft u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Simpelveld is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen verschillen aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Simpelveld en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen worden bepaald door de fabrikant, het bereik, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een oprijplaat & een mandje. De voordeligste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €480,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €6.500,00. In de tabel hieronder staat de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km8,5 km/u€650
Beter315 – 20 km10 – 12 km/u€1850
Geavanceerd445 km16 km/u€3900
Luxueus480 km+22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Simpelveld
scootmobiel-kopen-simpelveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Simpelveld via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Simpelveld. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Simpelveld. Vragen? Dat kan telefonisch (14045), door een e-mailtje te sturen (zorgloket@simpelveld.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Markt 1, 6369 ZG, Simpelveld). Check ook eens www.simpelveld.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Simpelveld kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van leveranciers, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
VegroMockstraat 16226 CAMaastricht
VegroBrusselsestraat 1486211 PJMaastricht
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Simpelveld
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema doorzoekt u de beste organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een opsomming met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE GK7 318 km5 km/u€ 1.491
Inca Sprint kinderzitje80 km23 km/u€ 15.562
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Overzicht met populaire voertuigen juni 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Simpelveld. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval raden we zeker aan een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Simpelveld) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Om die reden is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Simpelveld behandeld u zaken zoals de huidige verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €5,50 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Simpelveld.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Limburg) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en maak tochtjes door wijken als: Simpelveld, Bocholtz.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie