Scootmobiel Heerlen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Heerlen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg vind u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO, de huidige prijzen, winkels in de buurt, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €850,00 tot zo’n €6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Heerlen (https://www.heerlen.nl).
 • In de omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Molenaar of Handicare.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (april 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Heerlen (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6416
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€13,61 – €20,94 per uur
Veel gekozen merkShoprider TE GK7 4
Adviespunt in de buurtMedipoint WMO vestiging

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heerlen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn eisen en wensen? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Als dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heerlen. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €810,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km kost u rond de €2100,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €4450.

Hulp bij uw keuze april 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heerlen kan probleemloos mee in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten verschillen aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen hebben de beschikking over een goede vering en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Heerlen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven worden gebaseerd op het merk, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en extra’s zoals een verlichtingsset of een bagagemand. De goedkoopste voertuigen beginnen bij €515,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €5.600,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km6 km/u€800
Standaard320 – 25 km12 km/u€1900
Gevorderd435 km15 km/u€3700
Topper480 km20 km/u€7.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heerlen
scootmobiel-kopen-heerlen

Scootmobiel aanvragen gemeente Heerlen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Heerlen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Heerlen. U kunt even bellen (14045), als per mail (gemeente@heerlen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 2, 6411 HK, Heerlen). U kunt ook terecht op www.heerlen.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Heerlen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint WMO vestigingCronjestraat 116413 NTHeerlen
Scootmobiel And MoreSun-Plein 246373 LHLandgraaf
WelzorgGronsvelderweg 1406229 VNMaastricht
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Heerlen
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst ontdekt u de beste aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder bieden wij een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE GK7 48 km5 km/u€ 1.109
Shoprider 888nrs8 km27 km/u€ 4.024
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Excel Entice 4 Universe30 km10 km/u€ 2.452
Schema met populaire scoots april 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Heerlen. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heerlen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Om die reden is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de staat van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Heerlen legt u de basis voor onder andere verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Heerlen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie