Scootmobiel Hoensbroek

Op zoek naar een goede scootmobiel in Hoensbroek? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina treft u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €600,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Heerlen (https://www.heerlen.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Shoprider en Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Actuele kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Heerlen (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6432
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€13,61 – €20,94 per uur
Populaire scootmobielFreerider Mayfair 4
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hoensbroek

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn behoeften? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hoensbroek. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €780,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €1925,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting is te koop vanaf €4050.

Keuzeadvies juni 2023

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder achterhaalt u een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hoensbroek kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken onderscheiden zich sterk wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen hebben grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Hoensbroek en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de leverancier, de grootte van de accu, de maximale snelheid en opties als een dashboardbeschermer & een wikkeldeken. De goedkoopste voertuigen starten bij €500,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €7.400,00. In de tabel hieronder staat de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km6 km/u€650
Gemiddeld325 km12 km/u€1500
Gevorderd435 km16 km/u€2800
Elite480 km+21 km/u€7.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hoensbroek
scootmobiel-kopen-hoensbroek

Scootmobiel aanvragen gemeente Heerlen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Heerlen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Heerlen. Hiervoor kunt u ook even bellen (14045), mailen (gemeente@heerlen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 2, 6411 HK, Heerlen). U kunt ook terecht op www.heerlen.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Hoensbroek zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgZandbergsweg 1116432 CCHoensbroek
Leeman Revalidatie ServiceSleperstraat 346432 AEHoensbroek
Medipoint WMO vestigingCronjestraat 116413 NTHeerlen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Hoensbroek
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u een aantal bekende partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een overzicht met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Mayfair 440 km7 km/u€ 3.381
Vermeiren Mercurius 345 km15 km/u€ 3.490
Shoprider GR888961 km8 km/u€ 5.015
Practicomfort Beaufort 215 km7 km/u€ 1.095
Schema met populaire voertuigen juni 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Hoensbroek. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hoensbroek) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Hiervoor raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobielspecialist.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Hoensbroek komen thema’s aan bod als de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,40 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Hoensbroek.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Limburg) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel.

Plaats een reactie