Scootmobiel Nijmegen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Nijmegen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bekijkt u handige tips en aanvullende info over o.a. WMO, de kosten van een goed model, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten schommelen tussen €850,00 en €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Nijmegen (https://www.nijmegen.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility of Travelux.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (oktober 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Nijmegen (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6532
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€16,35 – €21,46 per uur
Aantrekkelijk merkLife and mobility Vivo
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nijmegen

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn verwachtingen? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Nijmegen. Dit kan online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €720,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2225,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort kost u rond de €4200.

Keuzeadvies oktober 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nijmegen kan probleemloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots variëren behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Nijmegen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gevormd door het merk, het bereik, de maximale snelheid en accessoires zoals een extra lader + mandjes en tassen. De gunstigste scooters kunt u al vinden vanaf €545,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.100,00. In de bijgaande tabel vind u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km8,5 km/u€650
Prima315 – 25 km12 km/u€1300
Comfortabel440 km16 km/u€4200
Elite470 km20 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nijmegen
scootmobiel-kopen-nijmegen

Scootmobiel aanvragen gemeente Nijmegen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Nijmegen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Nijmegen. Bij vragen kunt u bellen (0880011300), men kan een mailtje sturen (vraag@sociaal-wijkteam.nl), of kom naar het gemeentehuis (Mariënburg 30, 6511 PS, Nijmegen). Bekijk ook www.nijmegen.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Nijmegen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroKapellaan 11a6461 EHKerkrade
VegroPrins Hendriklaan 3766443 AEBrunssum
WelzorgZandbergsweg 1116432 CCHoensbroek
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Nijmegen
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand bekijkt u meerdere bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een lijst met daarin een aantal populaire modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Vivo1 km6 km/u€ 1.750
Shoprider sf4/ sf4 sla10 km5 km/u€ 1.296
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
Kymco Super 632 km10 km/u€ 1.950
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Nijmegen. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nijmegen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere leveranciers werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Om die reden raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere bandenprofiel en het accuvermogen.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Nijmegen legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,90 per maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Nijmegen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie