Scootmobiel Lent

Wilt u een goede scootmobiel in Lent? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig staat u weer midden in het leven en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina bieden wij nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, advies aan huis, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €550,00 tot wel €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Nijmegen (https://www.nijmegen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Invacare of Revatak.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Nijmegen (WMO) | Speciaalzaken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6663
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€16,35 – €21,46 per uur
Veel gekozen scootmobielMango FR 1
Regionaal adviespuntMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lent

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn verwachtingen? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Lent. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €750,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €1725,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting koopt u al vanaf €3450.

Tips van de expert april 2024

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte bekijkt u de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lent kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich sterk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Lent en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden gebaseerd op de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid en opties als een extra accu of een krukhouder. De voordeligste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €490,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €7.000,00. In de tabel hieronder bekijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 7 km/u€800
Prima315 – 20 km10 km/u€1450
Uitmuntend460 km17 – 18 km/u€3400
Elite470 km20 – 22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lent
scootmobiel-kopen-lent

Scootmobiel aanvragen gemeente Nijmegen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Nijmegen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Nijmegen. Hiervoor kunt u ook even bellen (0880011300), mailen (vraag@sociaal-wijkteam.nl), of bezoek het gemeentehuis (Mariënburg 30, 6511 PS, Nijmegen). Bezoek ook www.nijmegen.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Lent vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Lent
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Onderstaand ontdekt u uiteenlopende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Wat zijn populaire modellen?
Hierna vindt u een opsomming met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango FR 165 km17 km/u€ 7.000
RvS van Seenus Mini Crosser M-model 380 km15 km/u€ 10.265
Shoprider 9d40 km11 km/u€ 7.508
Shoprider 888B 428 km8 km/u€ 2.997
Overzicht met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Lent. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lent) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals marktplaats.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Lent legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,85 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Lent.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.

Plaats een reactie