Scootmobiel Boven-Leeuwen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Boven-Leeuwen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website kunt u aan de slag met praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €550,00 & €5.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Drive of Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (mei 2024) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6657
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort Polka 4S
Adviespunt in de buurtApotheek Blanckenburgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Boven-Leeuwen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn profiel? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Boven-Leeuwen. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €550,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1975,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met alle gemakken vind u al vanaf €3500.

Advies van de specialist mei 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Boven-Leeuwen kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De scoots variëren enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Op het moment dat u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen verschaffen een uitgebreide vering en een multifunctionele stoel. Test een model uit voor een proefrit in Boven-Leeuwen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de accucapaciteit, de topsnelheid en extra’s zoals een achteruitrijcamera of een wikkeldeken. De instap-modellen starten bij €530,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €5.500,00. In deze tabel vergelijkt u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8,5 km/u€800
Beter325 km11 km/u€1150
Geavanceerd450 km16 km/u€3500
Luxe480 km+20 – 22 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Boven-Leeuwen
scootmobiel-kopen-boven-leeuwen

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente West Maas en Waal. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Vragen? Dat kan telefonisch (0487595555), per mail (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of bezoek het stadhuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). U kunt ook terecht op www.westmaasenwaal.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Bij een winkel of showroom krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Boven-Leeuwen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Boven-Leeuwen
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u een aantal bekende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Veel verkochte modellen
Onderstaand bieden wij een tabel met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Polka 4S40 km16 km/u€ 5.000
Pride Cyclone 22+63 km15 km/u€ 5.478
RvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty70 km10 km/u€ 18.057
Vermeiren Saturnus 325 km8 km/u€ 1.856
Tabel met populaire scoots mei 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Boven-Leeuwen. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Op dat moment is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Boven-Leeuwen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal leveranciers werken met een omruilgarantie. Zo kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarvoor is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accuprestaties.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Boven-Leeuwen worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en praktische tips om veilig te rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,80 p/maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Boven-Leeuwen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.

Plaats een reactie