Scootmobiel Winssen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Winssen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €800,00 en wel €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Beuningen (https://www.beuningen.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus of Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (juli 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Beuningen (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6645
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,84 – €19,38 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMango Lion 4
Lokaal adviespuntApotheek Blanckenburgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Winssen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn situatie? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Winssen. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €500,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €1725,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken is er al vanaf €4100.

Keuzeadvies juli 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. In het volgende gedeelte bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Winssen kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen wisselen enorm wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots verschaffen een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Winssen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen hangen af van het merk, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een autolift of een krukhouder. De instap-modellen koopt u al vanaf €545,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €6.600,00. In het onderstaande overzicht treft u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget314 km6,5 km/u€750
Gemiddeld320 km10 km/u€1400
Gevorderd460 km16 km/u€4000
Beste470 km22 km/u€8.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Winssen
scootmobiel-kopen-winssen

Scootmobiel aanvragen gemeente Beuningen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Beuningen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Daarna wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Beuningen. U kunt even bellen (14024), per mail (gemeente@beuningen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Van Heemstraweg 46, 6641 AE, Beuningen). Zie ook www.beuningen.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Winssen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Winssen
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming treft u uiteenlopende aanbieders die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Meest verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een schema met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Lion 470 km15 km/u€ 5.450
Handicare Winner 460 km15 km/u€ 7.485
DKCity DK S320 350 km10 km/u€ 2.399
Pride Victory 9 3W20 km8 km/u€ 2.251
Schema met populaire voertuigen juli 2021

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Winssen. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Winssen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Hiervoor is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals ebay.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Winssen leert u van alles over anticiperen op het verkeer en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,50 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Winssen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen.

Plaats een reactie