Scootmobiel Batenburg

Zoekt u een goede scootmobiel in Batenburg? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische voertuig blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl bieden wij praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De kosten variëren tussen €600,00 en wel €6.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Drive en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Wijchen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6634
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB kosten€14,25 – €18,75 per uur
Populair merkRvS van Seenus Mini Crosser M-model 4
Adviespunt in de buurtMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Batenburg

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat matcht met mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Batenburg. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €770,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €2375,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €4100.

Keuzeadvies september 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Batenburg kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen kan harder en biedt meer comfort.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of het bos? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een goede verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Batenburg om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden bepaald door het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals veiligheidsgordels & een beensteun. De aantrekkelijkste voertuigen beginnen bij €500,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €6.500,00. In de bijgaande tabel vind u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km6 km/u€550
Prima315 – 20 km12 km/u€1950
Geavanceerd460 km17 – 18 km/u€3900
Royaal475 km22 km/u€9.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Batenburg
scootmobiel-kopen-batenburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Wijchen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Wijchen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Wijchen. Vragen? Dat kan telefonisch (0246492244), men kan een mailtje sturen (vraagwijzer@wijchen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Bronckhorstlaan 2, 6602 BG, Wijchen). U kunt ook terecht op www.wijchen.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Batenburg kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Batenburg
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst ontdekt u uiteenlopende winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna bieden wij een opsomming met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Mini Crosser M-model 470 km15 km/u€ 11.628
Handicare Winner 360 km15 km/u€ 7.121
Invacare Orion 442 km10 km/u€ 4.910
Invacare Lynx16 km8 km/u€ 1.797
Overzicht met populaire voertuigen september 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Batenburg. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Batenburg) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op koolborstels en de accu(lader).

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Batenburg legt u de basis voor onder andere verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,60 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Batenburg.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (juist ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.

Plaats een reactie