Scootmobiel Maasbommel

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Maasbommel? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig geniet u van de vrijheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, thuisdemo’s, regels en richtlijnen en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten schommelen tussen €700,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare en Caremart.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6627
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB onkosten€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen merkHandicare Trophy 6 4W
AdviespuntMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Maasbommel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn behoeften? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Maasbommel. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €700,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €1600,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €4700.

Keuzeadvies september 2021

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Maasbommel neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen onderscheiden zich aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen hebben de beschikking over grote veringen en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Maasbommel en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een zuurstoffleshouder of een bagagemand. De aantrekkelijkste scoots beginnen bij €500,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €7.000,00. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km6,5 km/u€700
Goed315 – 20 km10 km/u€1550
Gevorderd435 km18 km/u€2800
Beste485 km22 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Maasbommel
scootmobiel-kopen-maasbommel

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente West Maas en Waal. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Zowel telefonisch (0487595555), mailen (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of bezoek het gemeentehuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). Ga ook eens naar www.westmaasenwaal.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Maasbommel vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Maasbommel
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u uiteenlopende organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel verkochte modellen
Onderstaand vindt u een lijst met daarin succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Trophy 6 4W60 km15 km/u€ 8.040
RvS van Seenus Mini Crosser E-model55 km15 km/u€ 7.765
Mango Poema 4410740 km10 km/u€ 3.995
Drive Scout Plus10 km6 km/u€ 599
Tabel met populaire modellen september 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Maasbommel. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Maasbommel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is cruciaal. Om die reden adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. de remmen en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Maasbommel leert u van alles over verkeerstheorie en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €4,60 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Maasbommel.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (met name ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.

Plaats een reactie