Scootmobiel Heerewaarden

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Heerewaarden? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler behoud u uw mobiliteit en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina kunt u aan de slag met handige tips en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €550,00 & €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Invacare en Strider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (maart 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Maasdriel (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode6624
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,2 – €20,39 per uur
Aantrekkelijke scootmobielHandicare Trophy 6 3W
Adviespunt in de buurtMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heerewaarden

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn verwachtingen? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heerewaarden. Veel info vind u online door middel van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €540,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €1750,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort koopt u al vanaf €3100.

Keuzeadvies maart 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het zoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand bieden wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heerewaarden kan probleemloos mee in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dat ervaart u als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken variëren enorm als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen bieden een uitstekende vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Heerewaarden en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door het merk, de actieradius, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een autolift & een voetenzak. De gunstigste modellen zijn er al vanaf €510,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €7.500,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget314 km7 km/u€750
Prima320 km11 km/u€1450
Goed440 km17 – 18 km/u€4200
Royaal475 km22 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heerewaarden
scootmobiel-kopen-heerewaarden

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasdriel via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Maasdriel. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Maasdriel. Hiervoor kunt u ook even bellen (140418), men kan een mailtje sturen (info@maasdriel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kerkstraat 45, 5331 CB, Kerkdriel). Ga ook eens naar www.maasdriel.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Heerewaarden vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Heerewaarden
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u populaire bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Meest verkochte modellen
Hierbij verstrekken we een tabel met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Trophy 6 3W60 km15 km/u€ 7.458
Meyra Ortopedia Ortocar 315 SPII55 km15 km/u€ 7.088
Handicare Fortress Calypso 4W40 km10 km/u€ 3.676
Excel Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.403
Schema met populaire voertuigen maart 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Heerewaarden. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het alternatief om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heerewaarden) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is cruciaal. Daarom is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en het accuvermogen.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals ebay.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Heerewaarden komen thema’s aan bod als de regels op de weg en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,10 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Heerewaarden.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.

Plaats een reactie