Scootmobiel Hernen

Zoekt u een goede scootmobiel in Hernen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische vervoersmiddel geniet u van de vrijheid en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker bieden wij een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €650,00 & €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Meyra en Mango.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Wijchen (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6616
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarief€14,25 – €18,75 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider 778XLSBN
Punt voor adviesMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hernen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn verwachtingen? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hernen. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €620,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2350,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €3050.

Onze kooptips oktober 2021

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hernen is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar in de bochten en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en biedt meer comfort.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich enorm als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen verschaffen maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Hernen en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten worden gevormd door de leverancier, de actieradius, de maximale snelheid en opties als een autolift + een stokhouder. De aantrekkelijkste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €540,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €6.400,00. In het onderstaande overzicht staat de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km8 km/u€550
Beter315 – 20 km10 – 12 km/u€1950
Comfortabel440 km18 km/u€3200
Elite480 km+22 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hernen
scootmobiel-kopen-hernen

Scootmobiel aanvragen gemeente Wijchen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Wijchen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daarna vind er een gesprek plaats om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Wijchen. Vragen? Dat kan telefonisch (0246492244), per mail (vraagwijzer@wijchen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Bronckhorstlaan 2, 6602 BG, Wijchen). Ga ook eens naar www.wijchen.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Hernen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hernen
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst doorzoekt u de meest bekende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk treft u een tabel met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 778XLSBN59 km15 km/u€ 6.024
Afikim Breeze C455 km15 km/u€ 6.565
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Shoprider S8M13 km8 km/u€ 1.506
Overzicht met populaire scoots oktober 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Hernen. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hernen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kunt u rustig een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Om die reden raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Hernen worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €3,60 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Hernen.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.

Plaats een reactie