Scootmobiel Wijchen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Wijchen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker leest u nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €800,00 oplopend tot 6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Sterling of Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (december 2023) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Wijchen (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6602
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarief€14,25 – €18,75 per uur
Veel gekozen merkVermeiren Antares 3
Regionaal adviespuntMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wijchen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn wensen?Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Wijchen. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €770,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km kost u rond de €1700,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort begint zo rond de €3600.

Onze kooptips december 2023

Hulp nodig bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand treft u een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wijchen kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich behoorlijk op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen bieden een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Wijchen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een dashboardbeschermer en een voetenzak. De goedkoopste scoots koopt u al vanaf €475,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €7.100,00. In de tabel hieronder bekijkt u de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km7 km/u€750
Beter320 km10 km/u€1300
Uitmuntend445 km15 – 17 km/u€4200
Eerste klas485 km22 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wijchen
scootmobiel-kopen-wijchen

Scootmobiel aanvragen gemeente Wijchen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Wijchen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Wijchen. Vragen? Dat kan telefonisch (0246492244), men kan een mailtje sturen (vraagwijzer@wijchen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Bronckhorstlaan 2, 6602 BG, Wijchen). Ga ook eens naar www.wijchen.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Wijchen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Wijchen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u uiteenlopende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk treft u een overzicht met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Pride Lunetta 1232 km12 km/u€ 3.200
Kymco Super 832 km10 km/u€ 4.303
Tabel met populaire voertuigen december 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Wijchen. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen raden we zeker aan een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wijchen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is tegen noodzakelijk. Om die reden is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. koolborstels en de accuprestaties.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands.net waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Wijchen leert u van alles over anticiperen op het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,90 p/maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Wijchen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie