Scootmobiel Gennep

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Gennep? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina bieden wij een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, thuisdemo’s, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten liggen tussen de €550,00 oplopend tot 6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Gennep (https://www.gennep.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Electric Mobility of Medema.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Gennep (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6591
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 – €18,89 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Elegance Plus
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gennep

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn profiel? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Gennep. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €580,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1675,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €4900.

Advies van de specialist december 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gennep is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De scoots variëren aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Gennep en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten hangen af van het merk, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en randproducten als een rollatorhouder & een windscherm. De gunstigste scoots kunt u al vinden vanaf €545,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €7.400,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km6,5 km/u€600
Standaard325 km12 km/u€1700
Comfortabel450 km18 km/u€4200
Eerste klas480 km+22 km/u€9.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gennep
scootmobiel-kopen-gennep

Scootmobiel aanvragen gemeente Gennep via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Gennep. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Daaropvolgend vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Gennep. Vragen? Dat kan telefonisch (0485494141), per mail (zorgloket@gennep.nl), of kom naar het gemeentehuis (Ellen Hoffmannplein 1, 6591 CP, Gennep). U kunt ook terecht op www.gennep.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Gennep kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Gennep
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder bekijkt u een aantal erkende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand bekijkt u een opsomming met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Elegance Plus35 km15 km/u€ 1.950
Shoprider TE GK7 48 km5 km/u€ 1.109
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Sterling Swift 432 km10 km/u€ 4.297
Schema met populaire voertuigen december 2023

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Gennep. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gennep) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Gennep behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,60 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Gennep.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Limburg) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie