Scootmobiel Heumen

Zoekt u een goede scootmobiel in Heumen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze handige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl bekijkt u praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €700,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Heumen (https://www.heumen.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility of Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Heumen (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6582
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 – €18,8 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Travelux Nano
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heumen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn wensen?Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Heumen. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €700,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2075,00.
 • Een stevige 4-wieler met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €3200.

Keuzeadvies maart 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heumen is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in snelle bochten en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen wisselen fors als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
In het geval u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen bieden maximale vering en een multifunctionele stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Heumen en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden gevormd door het merk, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een dashboardbeschermer en een beschermhoes. De eenvoudige opvouwbare modellen koopt u al vanaf €475,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.200,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km8 km/u€700
Goed315 km10 – 12 km/u€1650
Uitmuntend455 km17 km/u€4000
Professioneel475 km +22 km/u€6.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heumen
scootmobiel-kopen-heumen

Scootmobiel aanvragen gemeente Heumen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Heumen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Heumen. Bij vragen kunt u bellen (14024), e-mailen (heumen@heumen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kerkplein 6, 6581 AC, Malden). Bekijk ook www.heumen.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op dat moment kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Heumen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Heumen
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna treft u de meest bekende aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk treft u een overzicht met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Nano10 km6 km/u€ 1.133
Shoprider TE GK7 318 km5 km/u€ 1.491
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Electric Mobility Rascal 388XL32 km10 km/u€ 2.977
Schema met populaire voertuigen maart 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Heumen. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval raden we zeker aan een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heumen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarom is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals dezorgoutlet.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Heumen behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,80 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Heumen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Heumen, Overasselt.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie