Scootmobiel Malden

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Malden? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met een drie- of vierwielige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker leest u tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €850,00 tot wel €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Heumen (https://www.heumen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Pride en Strider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Heumen (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€15 – €18,8 per uur
Populaire scootmobielExcel Galaxy 4
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Malden

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn profiel? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Malden. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €750,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1700,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €3650.

Keuzehulp maart 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Malden is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken onderscheiden zich nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Als u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Luxueuze modellen beschikken over een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Malden en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen hebben te maken met de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder & een beenhoes. De voordeligste voertuigen koopt u al vanaf €475,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.400,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km7 km/u€700
Beter320 km10 km/u€1550
Geavanceerd435 km15 – 17 km/u€3200
Eerste klas485 km21 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Malden
scootmobiel-kopen-malden

Scootmobiel aanvragen gemeente Heumen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Heumen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Heumen. U kunt even bellen (14024), per mail (heumen@heumen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kerkplein 6, 6581 AC, Malden). Bezoek ook www.heumen.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter moet u het zelf ervaren. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Malden kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Malden
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Landelijke aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst vindt u meerdere merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Galaxy 450 km15 km/u€ 6.428
Vermeiren Carpo Special Edition50 km15 km/u€ 3.295
Sterling Swift 432 km10 km/u€ 4.297
Mango Lynx 425 km7 km/u€ 2.350
Schema met populaire voertuigen maart 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Malden. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is het verstandig om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Malden) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarom is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. wiellagers voor en achter en de accuprestaties.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Malden leert u van alles over regels in het verkeer en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,10 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Malden.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (juist ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Heumen, Overasselt.

Plaats een reactie