Scootmobiel Ooij

Wilt u een goede scootmobiel in Ooij? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met hulp van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website vind u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €600,00 en wel €5.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Kymco of Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Berg en Dal (WMO) | Showrooms bezoeken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6576
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen scootmobielFreerider Westminster 4
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ooij

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn situatie? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Ooij. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €720,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1975,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €4350.

Onze kooptips december 2021

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ooij is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken wisselen behoorlijk als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga naar een showroom of boek een proefrit in Ooij en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de fabrikant, het bereik, de snelheid en opties als een rollatorhouder + een mandje. De gunstigste scooters kunt u al vinden vanaf €545,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €5.000,00. In de bijgaande tabel staat de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km7,5 km/u€650
Standaard315 – 20 km10 – 12 km/u€1300
Uitmuntend445 km17 km/u€3200
Royaal485 km22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ooij
scootmobiel-kopen-ooij

Scootmobiel aanvragen gemeente Berg en Dal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Berg en Dal. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Berg en Dal. Bij vragen kunt u bellen (14024), per mail (gemeente@bergendal.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Dorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek). Ga ook eens naar www.bergendal.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving Ooij zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Ooij
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna treft u de meest bekende partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een lijstje met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Westminster 450 km15 km/u€ 5.922
Shoprider Torino 345 km15 km/u€ 4.000
Kymco Super 632 km10 km/u€ 1.950
Freerider Companion 320 km7 km/u€ 1.875
Overzicht met populaire modellen december 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Ooij. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ooij) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige merken hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Vandaar adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootplaza.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Ooij komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Ooij.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.

Plaats een reactie