Scootmobiel Ubbergen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Ubbergen? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter voelt u zich weer vrij en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website vind u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO, kosten, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €600,00 tot wel €6.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Kymco of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (december 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Berg en Dal (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6574
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkExcel Navigator 3
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ubbergen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn wensen?Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Ubbergen. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €610,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2425,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €3550.

Keuzeadvies december 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Ubbergen kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten verschillen behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of naar het park? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen hebben een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Ubbergen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de actieradius, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een verlichtingsset en een windscherm. De instap-modellen beginnen bij €480,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €5.500,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km8,5 km/u€800
Goed315 – 20 km10 km/u€1750
Uitstekend440 km18 km/u€3000
Topper475 km +20 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ubbergen
scootmobiel-kopen-ubbergen

Scootmobiel aanvragen gemeente Berg en Dal via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Berg en Dal. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Berg en Dal. Bij vragen kunt u bellen (14024), als per mail (gemeente@bergendal.nl), of bezoek het stadhuis (Dorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek). U kunt ook terecht op www.bergendal.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Ubbergen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Ubbergen
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u een aantal erkende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met populaire scoots
Hierna schetsen wij een schema met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Navigator 350 km15 km/u€ 5.586
Afikim Sportster SE-XL45 km15 km/u€ 8.772
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 420 km7 km/u€ 1.399
Overzicht met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Ubbergen. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ubbergen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook essentieel. Daarom is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de conditie van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielaanbod.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Ubbergen gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,65 p/maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Ubbergen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.

Plaats een reactie