Scootmobiel Kekerdom

Op zoek naar een goede scootmobiel in Kekerdom? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze speciale scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina bieden wij handige tips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven liggen tussen de €700,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility of Quingo.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Berg en Dal (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6579
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMeyra Ortopedia Cityliner 315
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kekerdom

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn wensen?Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Kekerdom. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €880,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2025,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een comfortabele zit kost u rond de €4350.

Onze kooptips december 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte vindt u de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Kekerdom is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Kekerdom en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven hangen af van de producent, de actieradius, hoe hard de scoot kan en randproducten als een zuurstoffleshouder en een schootskleed. De goedkope kleine modellen beginnen bij €485,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €7.800,00. In de bijgaande tabel vind u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig310 km7 km/u€650
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1650
Geavanceerd445 km17 km/u€3800
Luxe470 km20 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kekerdom
scootmobiel-kopen-kekerdom

Scootmobiel aanvragen gemeente Berg en Dal via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Berg en Dal. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Berg en Dal. Vragen? Dat kan telefonisch (14024), als per mail (gemeente@bergendal.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek). Zie ook www.bergendal.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Kekerdom vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Kekerdom
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u een aantal bekende aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hierbij bekijkt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Ortopedia Cityliner 31550 km15 km/u€ 6.392
Drive ST5D50 km15 km/u€ 3.195
Sterling Swift 332 km10 km/u€ 4.079
Molenaar Capri Pro 315 km6 km/u€ 599
Schema met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Kekerdom. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kekerdom) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Tevens kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Om die reden raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals marktplaats.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Kekerdom komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,90 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Kekerdom.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.

Plaats een reactie