Scootmobiel Leuth

Zoekt u een goede scootmobiel in Leuth? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich wendbaar en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bekijkt u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom WMO, de geschatte prijzen, advies aan huis, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen liggen tussen de €850,00 oplopend tot 5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare of Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Berg en Dal (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielExcel Navigator 4
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Leuth

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn situatie? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Leuth. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €750,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €2350,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met alle gemakken is er al vanaf €4200.

Tips van de expert december 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Hieronder bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Leuth is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen variëren nogal op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots hebben de beschikking over maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Leuth en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten hebben te maken met de fabrikant, het bereik, de snelheid en randproducten als een dashboardbeschermer + mandjes en tassen. De aantrekkelijkste scooters zijn er al vanaf €485,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €7.900,00. In de tabel hieronder vind u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 6 km/u€650
Gemiddeld315 km11 km/u€1600
Comfortabel455 km15 km/u€3400
Professioneel480 km20 km/u€8.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Leuth
scootmobiel-kopen-leuth

Scootmobiel aanvragen gemeente Berg en Dal via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Berg en Dal. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Berg en Dal. Dit kan telefonisch (14024), mailen (gemeente@bergendal.nl), of bezoek het stadhuis (Dorpsplein 1, 6562 AH, Groesbeek). Zie ook www.bergendal.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Leuth vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Medipoint | ZZG zorggroepMarialaan 1206541 RPNijmegen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Leuth
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u populaire bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Overzicht met populaire scoots
Hierna bieden wij een overzicht met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Navigator 450 km15 km/u€ 6.158
Shoprider 889 XLSBN50 km15 km/u€ 1.950
Electric Mobility Rascal 388XL32 km10 km/u€ 2.977
Molenaar AvantGarde 415 km6 km/u€ 1.990
Tabel met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Leuth. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Leuth) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Daarom is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als tweedehands.net waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Leuth legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 per maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Leuth.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Beek, Berg en Dal, Breedeweg, De Horst, Erlecom, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen.

Plaats een reactie