Scootmobiel Overasselt

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Overasselt? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, advies aan huis, verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €650,00 & €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Heumen (https://www.heumen.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Invacare en Freerider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Heumen (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6611
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 – €18,8 per uur
Veel gekozen scootmobielMeyra Ortopedia Ortocar 315 SPII
Adviespunt in de buurtMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Overasselt

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn verwachtingen? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Overasselt. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €910,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is te koop vanaf €1800,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting koopt u al vanaf €4100.

Hulp bij uw keuze maart 2021

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Overasselt kan probleemloos mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen variëren behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Op het moment dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen beschikken over een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Overasselt en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten worden gevormd door de producent, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een extra accu + een een afdekhoes. De voordeligste scooters beginnen bij €540,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.000,00. In het overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km7,5 km/u€700
Beter315 – 25 km10 – 12 km/u€1100
Uitstekend445 km17 – 18 km/u€3300
Professioneel475 km +21 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Overasselt
scootmobiel-kopen-overasselt

Scootmobiel aanvragen gemeente Heumen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Heumen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Heumen. Dit kan telefonisch (14024), u kunt een e-mail sturen (heumen@heumen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kerkplein 6, 6581 AC, Malden). U kunt ook terecht op www.heumen.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier veel bruikbare informatie. Uiteraard is een live ervaring ook belangrijk. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Overasselt vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Overasselt
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u een aantal erkende partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Veel verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een opsomming met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Ortopedia Ortocar 315 SPII55 km15 km/u€ 7.088
Sterling S70055 km15 km/u€ 3.095
Electric Mobility Rascal 65038 km10 km/u€ 3.730
Pride Go-Go LX CTS12 km6 km/u€ 1.695
Overzicht met populaire voertuigen maart 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Overasselt. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Overasselt) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal fabrikanten werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Daarvoor is het handig om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals scootplaza.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Overasselt leert u van alles over regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,00 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Overasselt.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (juist ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Heumen, Overasselt.

Plaats een reactie