Scootmobiel Nederasselt

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nederasselt? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl bieden wij handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, de kosten van een goed model, een thuisdemo, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven schommelen tussen €850,00 tot wel €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Heumen (https://www.heumen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco of Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Heumen (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6612
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€15 – €18,8 per uur
Populaire scootmobielMeyra Ortopedia Ortocar 415 SPII
Regionaal adviespuntMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nederasselt

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn wensen?Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Nederasselt. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €830,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €1850,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu kost u rond de €3350.

Keuzeadvies maart 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Nederasselt is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dat ervaart u in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen verschillen nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen verschaffen grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Nederasselt en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, het bereik, de snelheid en accessoires zoals een rollatorhouder + een een afdekhoes. De goedkoopste scoots koopt u al vanaf €490,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €6.400,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km7 km/u€600
Goed315 km12 km/u€1250
Gevorderd455 km16 km/u€3600
Topper480 km+22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nederasselt
scootmobiel-kopen-nederasselt

Scootmobiel aanvragen gemeente Heumen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Heumen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Heumen. Hiervoor kunt u ook even bellen (14024), als per mail (heumen@heumen.nl), of bezoek het stadhuis (Kerkplein 6, 6581 AC, Malden). Bezoek ook www.heumen.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Nederasselt zijn er verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nederasselt
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de opsomming hierna ontdekt u een aantal bekende bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna bekijkt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Ortopedia Ortocar 415 SPII55 km15 km/u€ 7.364
Meyra Ortocar 315 SP II55 km15 km/u€ 5.819
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Practicomfort Quickstep LT25 km8 km/u€ 1.150
Overzicht met populaire modellen maart 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Nederasselt. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nederasselt) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kan u op uw gemak een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op claxon en geluidssignalen en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als speurders.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Nederasselt komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,50 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Nederasselt.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Heumen, Overasselt.

Plaats een reactie