Scootmobiel Bergharen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Bergharen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze website bieden wij een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €700,00 & €6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Practicomfort en EV-Tec.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Wijchen (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6617
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarief€14,25 – €18,75 per uur
Aantrekkelijke scootmobielSterling Trophy 6 3 wiel
AdviespuntMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bergharen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn verwachtingen? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Bergharen. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €700,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2175,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting kost u rond de €3000.

Keuzeadvies oktober 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bergharen is makkelijk te vervoeren in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dat ervaart u in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten wisselen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of het bos? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga direct proefrijden in Bergharen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een dashboardbeschermer + een wikkeldeken. De goedkope kleine modellen zijn verkrijgbaar vanaf €510,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.400,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km6 km/u€650
Gemiddeld320 km12 km/u€1200
Comfortabel450 km15 – 17 km/u€3100
Elite475 km22 km/u€8.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bergharen
scootmobiel-kopen-bergharen

Scootmobiel aanvragen gemeente Wijchen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Wijchen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Hierna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Wijchen. Vragen? Dat kan telefonisch (0246492244), e-mailen (vraagwijzer@wijchen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Bronckhorstlaan 2, 6602 BG, Wijchen). U kunt ook terecht op www.wijchen.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Bergharen kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Bergharen
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Betrouwbare leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vergelijkt u populaire winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Meest verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een overzicht met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Trophy 6 3 wiel60 km15 km/u€ 5.195
Invacare Comet 355 km15 km/u€ 6.582
Molenaar Royal 2050 km20 km/u€ 4.990
Excel Travelux Zoom15 km8 km/u€ 1.216
Schema met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Bergharen. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bergharen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootplaza.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Bergharen gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,75 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Bergharen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (tevens in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.

Plaats een reactie