Scootmobiel Dreumel

Zoekt u een goede scootmobiel in Dreumel? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl leest u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €700,00 en €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Practicomfort en Revatak.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (oktober 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6621
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarief€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielHandicare Winner 3
Regionaal adviespuntMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dreumel

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn profiel? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Dreumel. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €520,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2225,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken begint zo rond de €3000.

Keuzeadvies oktober 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Dreumel is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots wisselen enorm wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Indien uintensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots verschaffen een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Dreumel en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten worden gevormd door de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid en opties als oprijplaten + een beschermhoes. De aantrekkelijkste voertuigen kunt u al vinden vanaf €495,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €6.000,00. In het overzicht hieronder staat de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km7 km/u€800
Standaard320 km12 km/u€1950
Goed445 km18 km/u€2500
Elite485 km20 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dreumel
scootmobiel-kopen-dreumel

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente West Maas en Waal. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Zowel telefonisch (0487595555), u kunt een e-mail sturen (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of bezoek het stadhuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). Zie ook www.westmaasenwaal.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Dreumel kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Dreumel
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u de meest bekende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Winner 360 km15 km/u€ 7.121
Invacare Comet 455 km15 km/u€ 6.797
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.299
Tabel met populaire voertuigen oktober 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Dreumel. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dreumel) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Vandaar raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Dreumel worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,55 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Dreumel.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.

Plaats een reactie