Scootmobiel West Maas en Waal

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in West Maas en Waal? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website vind u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €600,00 en wel €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Life and mobility of Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (mei 2024) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB kosten€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Capri PRO 3
Regionaal adviespuntZorggroep Maas en Waal

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in West Maas en Waal

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn wensen?Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in West Maas en Waal. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €760,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2275,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken is er al vanaf €3500.

Keuzeadvies mei 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de box hieronder achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in West Maas en Waal neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen variëren flink als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots onderscheiden zich door maximale vering en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in West Maas en Waal en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een achteruitrijcamera + een beensteun. De aantrekkelijkste voertuigen kunt u al vinden vanaf €485,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €7.500,00. In het onderstaande overzicht staat de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km6,5 km/u€600
Beter320 km10 km/u€1100
Geavanceerd440 km15 – 17 km/u€2800
Professioneel475 km20 – 22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in West Maas en Waal
scootmobiel-kopen-west-maas-en-waal

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente West Maas en Waal. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Dit kan telefonisch (0487595555), men kan een mailtje sturen (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). Check ook eens www.westmaasenwaal.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio West Maas en Waal kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in West Maas en Waal
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder bekijkt u een aantal erkende winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Hierna bieden wij een opsomming met succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Excel Travelux Squizz10 km6 km/u€ 1.132
Practicomfort Flamenco45 km13 km/u€ 6.000
Meyra Ortopedia Cityliner 410+35 km10 km/u€ 4.675
Tabel met populaire scoots mei 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in West Maas en Waal. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in West Maas en Waal) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarvoor raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere bandenprofiel en de accu(lader).

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als speurders.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in West Maas en Waal komen thema’s aan bod als de regels op de weg en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,50 per maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel West Maas en Waal.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vind u het leuk om er uit te trekken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (tevens in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en maak tochtjes door wijken als: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie