Scootmobiel Beneden-Leeuwen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Beneden-Leeuwen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische voertuig geniet u van de vrijheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist ondersteunt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €500,00 en wel €5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Drive of Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6658
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen merkFreerider Minister 4 fast
AdviespuntZorggroep Maas en Waal

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Beneden-Leeuwen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn wensen?Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Beneden-Leeuwen. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €590,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €2225,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu is er al vanaf €3850.

Onze kooptips mei 2024

Hulp nodig bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Beneden-Leeuwen neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en is handig als u weinig ruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar in bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen wisselen sterk als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen hebben een goede vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Beneden-Leeuwen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen worden bepaald door het merk, de actieradius, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een extra accu en een krukhouder. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €530,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €7.700,00. In het onderstaande overzicht vind u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km6 km/u€800
Gemiddeld320 km10 km/u€1100
Goed445 km15 – 17 km/u€4000
Luxueus475 km +20 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Beneden-Leeuwen
scootmobiel-kopen-beneden-leeuwen

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente West Maas en Waal. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Hierna wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Zowel telefonisch (0487595555), mailen (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of kom naar het gemeentehuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). Zie ook www.westmaasenwaal.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Beneden-Leeuwen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Beneden-Leeuwen
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u uiteenlopende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij treft u een overzicht met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Minister 4 fast40 km16 km/u€ 2.450
RvS van Seenus Mini Crosser M-model 470 km15 km/u€ 11.628
Pride Lunetta 1032 km10 km/u€ 3.200
Vermeiren Saturnus 425 km8 km/u€ 2.109
Schema met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Beneden-Leeuwen. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is het raadzaam om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Beneden-Leeuwen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarvoor is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als marktplaats.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Beneden-Leeuwen leert u van alles over de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,30 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Beneden-Leeuwen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.

Plaats een reactie