Scootmobiel Deest

Wilt u een goede scootmobiel in Deest? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina leest u een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven schommelen tussen €650,00 tot wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Electric Mobility of Quingo.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Druten (WMO) | Regionale winkels | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6653
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€11,65 – €18,65 per uur
Veel gekozen scootmobielRvS van Seenus Mini Crosser M-model 3
Punt voor adviesApotheek Blanckenburgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Deest

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn wensen?Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Deest. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €670,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2000,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort is er al vanaf €4300.

Aankooptips juli 2021

Hulp nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Deest kan probleemloos mee in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar in bochten of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen wisselen nogal als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Deest en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, de accucapaciteit, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een alarmsysteem en een beensteun. De goedkoopste modellen starten bij €490,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.500,00. In deze tabel treft u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7 km/u€500
Prima320 – 25 km10 km/u€1300
Geavanceerd455 km18 km/u€4200
Professioneel480 km+20 – 22 km/u€6.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Deest
scootmobiel-kopen-deest

Scootmobiel aanvragen gemeente Druten via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Druten. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daarna vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Druten. Vragen? Dat kan telefonisch (0487580100), als per mail (zorgloket@druten.nl), of kom naar het gemeentehuis (Heuvel 1, 6651 DA, Druten). Bezoek ook www.druten.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Deest kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Deest
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming bekijkt u uiteenlopende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijst met daarin veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de topsnelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Mini Crosser M-model 380 km15 km/u€ 10.265
Handicare Trophy 6 4W60 km15 km/u€ 8.040
DKCity DK S500 450 km10 km/u€ 2.599
Pride Victory 9 4W20 km8 km/u€ 2.495
Tabel met populaire voertuigen juli 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Deest. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Deest) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere merken werken met een omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is cruciaal. Daarom is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere bandenspanning en accuspanning + conditie.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Deest komen thema’s aan bod als verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,10 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Deest.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.

Plaats een reactie