Scootmobiel Druten

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Druten? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische vervoersmiddel geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €650,00 tot wel €6.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Pride of Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Druten (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€11,65 – €18,65 per uur
Populaire scootmobielPride Smart
Regionaal adviespuntApotheek Blanckenburgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Druten

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Druten. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €840,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €2150,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €3050.

Keuzeadvies juni 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Druten kan probleemloos mee in het OV of in de auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten verschillen flink als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of het bos? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Als u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen hebben grote veringen en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Druten en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten worden bepaald door de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid en opties als een rollatorhouder + een beensteun. De instap-modellen beginnen bij €510,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €6.000,00. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km6 km/u€550
Prima315 km10 km/u€1600
Uitmuntend455 km15 km/u€2900
Topper475 km21 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Druten
scootmobiel-kopen-druten

Scootmobiel aanvragen gemeente Druten via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Druten. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Druten. Hiervoor kunt u ook even bellen (0487580100), per mail (zorgloket@druten.nl), of bezoek het stadhuis (Heuvel 1, 6651 DA, Druten). Bekijk ook www.druten.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Druten zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Druten
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna bekijkt u de meest bekende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna vindt u een schema met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Smart10 km6 km/u€ 999
Life and mobility Vivo1 km6 km/u€ 1.750
Quingo Vitess50 km12,8 km/u€ 6.010
Sterling Elite RS35 km10 km/u€ 4.284
Overzicht met populaire voertuigen juni 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Druten. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is het raadzaam om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Druten) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is cruciaal. Hiervoor kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als scoot.nu waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Druten worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en kunt u uw rijtechniek verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Druten.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie