Scootmobiel Beuningen

Zoekt u een goede scootmobiel in Beuningen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl bieden wij handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), kosten, advies aan huis, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen schommelen tussen €650,00 oplopend tot 5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Beuningen (https://www.beuningen.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco of EV-Tec.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (mei 2022) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Beuningen (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€14,84 – €19,38 per uur
Populaire scootmobielVermeiren Antares 4
Adviespunt in de buurtApotheek Blanckenburgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Beuningen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn behoeften? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Beuningen. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €510,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €2025,00.
 • Een robuust model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €4250.

Aankooptips mei 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand vindt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Beuningen neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten wisselen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen bieden een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Beuningen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven hangen af van de fabrikant, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een drempelhulp + een krukhouder. De voordeligste scooters starten bij €500,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €5.300,00. In het onderstaande overzicht staat de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7,5 km/u€750
Standaard320 km10 km/u€1250
Geavanceerd435 km15 km/u€3300
Beste480 km+20 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Beuningen
scootmobiel-kopen-beuningen

Scootmobiel aanvragen gemeente Beuningen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Beuningen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Beuningen. Vragen? Dat kan telefonisch (14024), e-mailen (gemeente@beuningen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Van Heemstraweg 46, 6641 AE, Beuningen). Bekijk ook www.beuningen.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Beuningen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Beuningen
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Betrouwbare aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder vergelijkt u populaire aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna bieden wij een schema met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Meyra Ortopedia Cityliner 310+35 km10 km/u€ 4.074
Tabel met populaire scoots mei 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Beuningen. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan raden we zeker aan een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Beuningen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere stuurkolom afstelling en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Beuningen behandeld u zaken zoals verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,85 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Beuningen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (tevens in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie