Scootmobiel Ewijk

Wilt u een goede scootmobiel in Ewijk? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als WMO, de huidige prijzen, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven variëren tussen €600,00 en €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Beuningen (https://www.beuningen.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Invacare en Quingo.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (juli 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Beuningen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6644
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€14,84 – €19,38 per uur
Populair merkMedema Cabin
Punt voor adviesApotheek Blanckenburgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ewijk

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn wensen?Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ewijk. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €890,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €1750,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €3700.

Advies van de specialist juli 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ewijk is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen fors op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Ewijk en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen hebben te maken met de fabrikant, de actieradius, de gemiddelde snelheid en randproducten als een rollatorhouder of een voetenzak. De goedkoopste scooters koopt u al vanaf €515,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.800,00. In het onderstaande overzicht vind u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 7 km/u€750
Goed320 km10 km/u€1300
Geavanceerd445 km15 – 17 km/u€3000
Professioneel485 km20 – 22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ewijk
scootmobiel-kopen-ewijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Beuningen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Beuningen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Beuningen. Dit kan telefonisch (14024), door een e-mailtje te sturen (gemeente@beuningen.nl), of bezoek het stadhuis (Van Heemstraweg 46, 6641 AE, Beuningen). Check ook eens www.beuningen.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Ewijk kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Ewijk
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Onderstaand doorzoekt u een aantal erkende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Meest verkochte modellen
Hierbij bieden wij een schema met types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Medema Cabin70 km15 km/u€ 14.870
Handicare Trophy 6 3W60 km15 km/u€ 7.458
Sterling Elite Plus44 km10 km/u€ 5.858
Shoprider 777 3/416 km8 km/u€ 1.982
Overzicht met populaire scoots juli 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Ewijk. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval is het alternatief om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ewijk) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal merken bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u gerust een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Daarom is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere bandenspanning en accuspanning + conditie.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als uwzorgshop.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Ewijk leert u van alles over de huidige verkeersregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €4,00 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Ewijk.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen.

Plaats een reactie