Scootmobiel Appeltern

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Appeltern? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze slimme scooter met 3 of 4 wielen bent u mobiel en onafhankelijk, en neemt u weer zelf de regie in handen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker leest u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de huidige prijzen, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schommelen tussen €850,00 tot wel €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco of Handicare.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (september 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6629
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB vergoeding€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen scootmobielHandicare Trophy 4
Adviespunt in de buurtMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Appeltern

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn profiel? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Appeltern. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €900,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2350,00.
 • Een stevige 4-wieler met een actieradius van 60 km kost u rond de €4750.

Onze kooptips september 2021

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Appeltern is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen onderscheiden zich sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Appeltern en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de producent, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een verlichtingsset en een stoelhoes. De instap-modellen zijn er al vanaf €505,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €7.200,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km7,5 km/u€500
Goed315 – 20 km10 km/u€1550
Uitstekend450 km17 km/u€3200
Royaal475 km22 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Appeltern
scootmobiel-kopen-appeltern

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente West Maas en Waal. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Dit kan telefonisch (0487595555), men kan een mailtje sturen (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of kom naar het gemeentehuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). Zie ook www.westmaasenwaal.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Toch is het uittesten ook zeer handig. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Appeltern zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Appeltern
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst ontdekt u een aantal bekende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een lijstje met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Trophy 460 km15 km/u€ 3.200
Shoprider 778XLSBN59 km15 km/u€ 6.024
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Travelux Zoom 315 km8 km/u€ 695
Schema met populaire voertuigen september 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Appeltern. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het verstandig om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Appeltern) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Om die reden raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere stoelverstelling en mechanisme en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Appeltern gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,55 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Appeltern.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.

Plaats een reactie