Scootmobiel Alphen

Zoekt u een goede scootmobiel in Alphen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Middels deze handige scooter geniet u van de vrijheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl helpt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €650,00 oplopend tot 6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling en Caremart.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6626
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB onkosten€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen scootmobielHandicare Winner 4
AdviespuntMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Alphen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn behoeften? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Alphen. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €880,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2075,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu is te koop vanaf €3100.

Keuzehulp oktober 2021

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand achterhaalt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Alphen is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen variëren nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of naar het park? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Alphen en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven hangen af van de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en extra’s zoals een drempelhulp + een windscherm. De goedkope kleine modellen starten bij €505,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €5.600,00. In het onderstaande overzicht treft u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km8 km/u€750
Beter325 km12 km/u€1300
Goed460 km15 – 17 km/u€3100
Meeste comfort470 km21 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Alphen
scootmobiel-kopen-alphen

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente West Maas en Waal. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Vragen? Dat kan telefonisch (0487595555), mailen (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of bezoek het gemeentehuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). Bezoek ook www.westmaasenwaal.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio Alphen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Alphen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst bekijkt u de meest bekende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met veel verkochte types
Hierna treft u een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Winner 460 km15 km/u€ 7.485
Meyra Ortopedia Ortocar 415 SPII55 km15 km/u€ 7.364
Excel Entice 4410740 km10 km/u€ 3.770
Drive BL270 Brio15 km8 km/u€ 1.995
Overzicht met populaire scoots oktober 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Alphen. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Alphen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Hiervoor is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands.net waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Alphen leert u van alles over verkeersregels en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,65 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Alphen.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.

Plaats een reactie