Scootmobiel Altforst

Zoekt u een goede scootmobiel in Altforst? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker buiten de deur en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina treft u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als een aanvraag doen via de WMO, kosten, showrooms in de regio, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoog zitcomfort.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €500,00 tot zo’n €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus en Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB onkosten€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielHandicare Trophy 3
Lokaal adviespuntMedipoint | ZZG zorggroep

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Altforst

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn profiel? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Altforst. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €640,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2450,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken koopt u al vanaf €4550.

Keuzeadvies september 2021

Hulp nodig bij het vinden van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Altforst kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots onderscheiden zich enorm als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen verschaffen een uitgebreide vering en een luxe zitting. Ga direct proefrijden in Altforst en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten hebben te maken met de producent, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een oprijplaat en een een afdekhoes. De instap-modellen zijn er al vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €5.200,00. In de onderstaande tabel staat de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km7,5 km/u€550
Prima315 – 25 km11 km/u€1200
Gevorderd460 km18 km/u€2700
Eerste klas475 km +20 km/u€9.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Altforst
scootmobiel-kopen-altforst

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente West Maas en Waal. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Dit kan telefonisch (0487595555), door een e-mailtje te sturen (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of bezoek het gemeentehuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). U kunt ook terecht op www.westmaasenwaal.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Altforst zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van leveranciers, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Apotheek GroesbeekOp de Paap 26562 ALGroesbeek
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Altforst
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema bekijkt u een aantal bekende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hierbij vindt u een overzicht met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Trophy 360 km15 km/u€ 3.000
Kymco Maxer57 km15 km/u€ 3.695
Handicare Fortress Calypso 4410740 km10 km/u€ 4.455
Invacare Solar15 km8 km/u€ 952
Overzicht met populaire scoots september 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Altforst. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Altforst) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u rustig een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe. Daarom is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Verder is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Altforst leert u van alles over de regels op de weg en leert u drempels en stoepjes rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Altforst.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.

Plaats een reactie