Scootmobiel Puiflijk

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Puiflijk? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler geniet u van de vrijheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina bieden wij praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als PGB en WMO, de geschatte prijzen, showrooms in de regio, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €550,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Electric Mobility of Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Druten (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6655
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€11,65 – €18,65 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Polka 4WD
Lokaal adviespuntApotheek Blanckenburgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Puiflijk

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn profiel? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Puiflijk. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €740,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km begint zo rond de €2025,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4500.

Advies van de specialist maart 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Puiflijk kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots verschillen flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen onderscheiden zich door grote veringen en een luxe zitting. Ga direct proefrijden in Puiflijk en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een autolift + een een afdekhoes. De goedkope kleine modellen beginnen bij €480,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €6.900,00. In deze tabel bieden wij de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig310 km8,5 km/u€800
Beter320 – 25 km12 km/u€1750
Gevorderd455 km17 km/u€4100
Elite470 km22 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Puiflijk
scootmobiel-kopen-puiflijk

Bekijk aanbieders in de regio

Scootmobiel aanvragen gemeente Druten via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Druten. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Druten. Hiervoor kunt u ook even bellen (0487580100), door een e-mailtje te sturen (zorgloket@druten.nl), of kom naar het gemeentehuis (Heuvel 1, 6651 DA, Druten). Bezoek ook www.druten.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Puiflijk vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Puiflijk
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u uiteenlopende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand verstrekken we een overzicht met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Polka 4WD34 km15 km/u€ 3.200
Handicare Trophy 460 km15 km/u€ 3.200
Shoprider Cordoba 455 km10 km/u€ 3.195
RvS van Seenus CTM 33325 km8 km/u€ 1.763
Schema met populaire modellen maart 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Puiflijk. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het alternatief om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Puiflijk) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Daarom is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn koolborstels en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands.net waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Puiflijk gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,85 per maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Puiflijk.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.

Plaats een reactie