Scootmobiel Afferden

Op zoek naar een goede scootmobiel in Afferden? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels deze handige scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl vind u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven liggen tussen de €500,00 en €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling en DKCity.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Druten (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6654
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€11,65 – €18,65 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Polka 4M
Punt voor adviesApotheek Blanckenburgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Afferden

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn verwachtingen? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Afferden. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €910,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2000,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €3800.

Keuzeadvies maart 2024

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Afferden is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De scoots verschillen behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Afferden en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door het merk, de accucapaciteit, de topsnelheid en opties als een extra accu of een beschermhoes. De instap-modellen starten bij €535,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €6.300,00. In de onderstaande tabel staat de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km6,5 km/u€500
Prima320 – 25 km12 km/u€1350
Comfortabel450 km15 – 17 km/u€4200
Luxueus470 km21 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Afferden
scootmobiel-kopen-afferden

Scootmobiel aanvragen gemeente Druten via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Druten. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Druten. U kunt even bellen (0487580100), e-mailen (zorgloket@druten.nl), of kom naar het gemeentehuis (Heuvel 1, 6651 DA, Druten). U kunt ook terecht op www.druten.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Toch is het uittesten ook zeer handig. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio Afferden kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
WelzorgHengstdal 36574 NANijmegen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Afferden
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming doorzoekt u een aantal bekende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand bekijkt u een overzicht met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Polka 4M35 km15 km/u€ 3.200
Handicare Trophy 360 km15 km/u€ 3.000
Invacare Comet Heavy Duty50 km10 km/u€ 6.745
Caremart Fun & Me25 km8 km/u€ 1.295
Schema met populaire voertuigen maart 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Afferden. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Afferden) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Steeds vaker kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarom raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Verder is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als speurders.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Afferden komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,85 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Afferden.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen.

Plaats een reactie