Scootmobiel Wamel

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Wamel? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze website treft u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten wisselen sterk tussen €650,00 & €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Kymco en Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente West Maas en Waal (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarieven€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijk merkMedema Roadster 3
AdviespuntZorggroep Maas en Waal

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wamel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn situatie? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wamel. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €630,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €1525,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort is er al vanaf €3850.

Aankooptips mei 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder bieden wij de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wamel is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen kan harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots onderscheiden zich behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Wamel en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten worden gebaseerd op de producent, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een achteruitrijcamera & een voetenzak. De voordeligste scoots koopt u al vanaf €490,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €5.100,00. In het onderstaande overzicht vind u de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km6 km/u€700
Beter320 km10 km/u€1600
Gevorderd455 km17 km/u€3200
Luxueus480 km22 km/u€9.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wamel
scootmobiel-kopen-wamel

Scootmobiel aanvragen gemeente West Maas en Waal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente West Maas en Waal. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente West Maas en Waal. Vragen? Dat kan telefonisch (0487595555), e-mailen (info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl), of bezoek het gemeentehuis (Heemstraweg 48, 6658 KH, Beneden-Leeuwen). Ga ook eens naar www.westmaasenwaal.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Wamel zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Wamel
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna doorzoekt u de beste winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel verkochte modellen
Hierna schetsen wij een tabel met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Medema Roadster 370 km16 km/u€ 7.415
Medema Cabin70 km15 km/u€ 14.870
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Pride Victory 10 3W25 km8 km/u€ 2.364
Tabel met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Wamel. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wamel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Om die reden raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als herbruikt.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Wamel gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,10 per maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Wamel.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel.

Plaats een reactie