Scootmobiel Elst

Zoekt u een goede scootmobiel in Elst? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer vrij en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg bieden wij een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de huidige prijzen, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €650,00 tot wel €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Sterling of Roma.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Overbetuwe (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6660
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 per uur
Veel gekozen scootmobielMedema Roadmaster 4
Adviespunt in de buurtZorggroep Maas en Waal

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Elst

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn behoeften? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Elst. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €890,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1900,00.
 • Een robuust model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €3200.

Keuzehulp december 2023

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Elst is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De modellen verschillen behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen verschaffen maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Elst en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden bepaald door het merk, het bereik, de topsnelheid en accessoires zoals een achteruitrijcamera en een windscherm. De goedkoopste voertuigen koopt u al vanaf €535,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €5.700,00. In de bijgaande tabel vind u de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km7 km/u€500
Beter315 – 20 km12 km/u€1200
Comfortabel435 km18 km/u€2500
Professioneel475 km +22 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Elst
scootmobiel-kopen-elst

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Overbetuwe. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Overbetuwe. Vragen? Dat kan telefonisch (0481362300), men kan een mailtje sturen (info@overbetuwe.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Bekijk ook www.overbetuwe.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij relevante info en specificaties. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Elst kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Medipoint | ZZG zorggroepPassedwarsstraat 69A6601 ARWijchen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Elst
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst doorzoekt u de meest bekende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met populaire scoots
Hierbij vindt u een lijstje met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Medema Roadmaster 470 km16 km/u€ 7.918
Mango Lion 470 km15 km/u€ 5.450
Shoprider 9as free2be25 km11 km/u€ 5.451
Pride Victory 10 4W25 km8 km/u€ 3.994
Tabel met populaire voertuigen december 2023

Veelgestelde vragen (FAQ)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Elst. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is de beste optie om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Elst) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn koolborstels en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als ebay.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Elst komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,30 p/maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Elst.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.

Plaats een reactie