Scootmobiel Overbetuwe

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Overbetuwe? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig blijft u langer zelfstandig en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina vind u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €850,00 & €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Excel of Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Overbetuwe (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15 per uur
Populaire scootmobielShoprider Cameo 3
Punt voor adviesMedipoint l STMR

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Overbetuwe

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn verwachtingen? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Overbetuwe. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €540,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €2075,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €3350.

Keuzehulp juni 2024

Hulp nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Overbetuwe is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots onderscheiden zich nogal als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Overbetuwe en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gevormd door de fabrikant, het bereik, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een autolift + een mandje. De goedkoopste scooters beginnen bij €500,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €5.000,00. In de tabel hieronder staat de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km8,5 km/u€750
Gemiddeld325 km12 km/u€1500
Gevorderd450 km17 – 18 km/u€2800
Eerste klas475 km +20 km/u€9.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Overbetuwe
scootmobiel-kopen-overbetuwe

Scootmobiel aanvragen gemeente Overbetuwe via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Overbetuwe. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Overbetuwe. Bij vragen kunt u bellen (0481362300), mailen (info@overbetuwe.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Dorpsstraat 67, 6661 EH, Elst). Check ook eens www.overbetuwe.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier relevante info en specificaties. Toch moet u het zelf ervaren. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Overbetuwe zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l STMRIndustrieweg Oost 7A6662 NEElst
Zorggroep Maas en WaalRozenstraat 106658 WXBeneden-Leeuwen
Apotheek BlanckenburghThujapark 16642 CBBeuningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Overbetuwe
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema ontdekt u een aantal bekende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
Hierbij verstrekken we een tabel met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Cameo 312 km6 km/u€ 1.075
Excel Travelux Nano10 km6 km/u€ 1.133
Pride Victory Sport18 km13 km/u€ 2.958
RvS van Seenus CTM 636-1035 km10 km/u€ 4.684
Schema met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Overbetuwe. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Overbetuwe) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als marktplaats.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Overbetuwe gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,90 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Overbetuwe.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Elst, Driel, Zetten, Oosterhout, Hemmen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie